واقعیت های اقتصاد کشور بر اساس آمارهای رسمی

بانک مرکزی چند روز پیش گزارشی از رشد اقتصادی سال ۹۳ را اعلام کرد / نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به تیرماه ۱۳۹۳ نسبت به دوازده ماه منتهی به تیرماه ۱۳۹۲ معادل ۲۵٫۳ درصد است / در این گزارش به وضعیت اقتصادی کشور در سال ۹۳ بر اساس آمارهای رسمی کشور که در برخی موارد نیز با یکدیگر متناقض بوده میپردازیم.
به گزارش پیک هشترود به نقل از ۵۹۸، بانک مرکزی چند روز پیش گزارشی از رشد اقتصادی سال ۹۳ را اعلام کرد. بر اساس محاسبات مقدماتی و اولیه اداره حسابهای اقتصادی این بانک ،تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه و به قیمتهای ثابت سال ۱۳۸۳ در فصل اول سال ۱۳۹۳به ۴۸۰۴۹۱ میلیارد ریال رسید که نسبت به رقم مشابه فصل اول سال ۱۳۹۲ به میزان ۴٫۶درصد رشد نشان می دهد .
هر چند حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در شهریورماه امسال در صحن رضوی اعلام کرد که کشور از رکود خارج شد اما مقام های مربوطه چون وزیر اقتصاد و نهاد های رسمی چون بانک مرکزی در مقابل این حرف سکوت اختیار کردند. در این گزارش به وضعیت اقتصادی کشور در سال ۹۳ بر اساس آمارهای رسمی کشور که در برخی موارد نیز با یکدیگر متناقض بوده میپردازیم تا بدون هرگونه برداشت و تنها با ذکر این آمارها وضعیت واقعی اقتصاد کشور مشخص شود.
تورم سال ۹۳
بر طبق آخرین گزارش بانک مرکزی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در تیرماه۱۳۹۳ به عدد ۱۹۶٫۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۱٫۴ درصد افزایش یافت و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۴٫۶ درصد افزایش داشته است. نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به تیرماه۱۳۹۳ نسبت به دوازده ماه منتهی به تیرماه ۱۳۹۲ معادل ۲۵٫۳ درصد است.
اما از سوی دیگر، مرکز آمار ایران نیز طی گزارشی در مورد شاخص قیمت کالاها و خدمات اعلام کرد که شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در تیر ماه سال جاری به ۱۸۹٫۷رسید. براین اساس تورم ماهانه در تیرماه نسبت به خرداد ۲٫۵ درصد افزایش یافته است. همچنین تورم نقطه به نقطه در تیر ماه با ۰٫۱ درصد افزایش نسبت به ماه گذشته به ۱۴٫۵ درصد رسید.
نقدینگی در سال ۹۳
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی از رسیدن حجم نقدینگی به ۶۴۰هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در پایان مرداد و رشد ۳/۳۰درصدی این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل خبر داد و گفت: پایه پولی با۹/۴ درصد کاهش به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان و ضریب فزاینده با ۴/۱۲ درصد رشد به ۸/۵واحد رسیده است. ابوالفضل اکرمی در ادامه افزود “تلاش بانک مرکزی این است که رشد نقدینگی تا پایان سال جاری به ۲۳ تا ۲۵ درصد برسد؛ نقدینگی برای سیاستگذار پولی یک هدف میانی است و هدفگذاری اصلی بانک مرکزی تورم است”.
آمار بیکاری در تابستان ۹۳
مرکز آمار ایران شاخص نیروی کار در تابستان سال ۱۳۹۳ را اعلام کرد. بر اساس این گزارش بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از کاهش ۱٫۹ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۲) و افزایش ۰٫۱ درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۳) می باشد. بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان می دهد که ۹٫۵ درصد از جمعیت فعال بیکار بودهاند.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل(تابستان ۱۳۹۲) ۰٫۹ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۲ ) ۱٫۲ درصد کاهش داشته است.
واردات و صادرات در سال ۹۳
بر اساس گزارش رسمی گمرک، واردات کالا در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده و از ۹ میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار به ۱۲ میلیارد و ۳۸۶ میلیون دلار رسیده است. میزان صادرات نیز ۸ میلیارد و ۱۵۴ میلیون دلار بوده. در مجموع صادرات غیرنفتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹٫۱۸ درصد افزایش داشته است. میزان وزنی صادرات غیرنفتی ۱۸ میلیون و ۲هزار تن بوده که ۲۷٫۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
پیش بینی اقتصاد ایران از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری

برچسب ها :آماررسمی ، اقتصادایران ، پیک هشترود ، سال 93
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0