تاریخ انتشار : شنبه 27 آذر 1395 - 23:24
کد خبر : 54638

سرگرمی

دستنوشته‌های نیوتون؛ گران‌ترین کالای جهان

دستنوشته‌های نیوتون؛ گران‌ترین کالای جهان

نخستین نسخه از کتاب «اصول ریاضی فلسفه طبیعی» نیوتون در حراجی معروف کریستی به فروش رسید به این ترتیب یکی از گران بهاترین کالاهای جهان نام گرفت.

به گزارش پیک هشترود به نقل از فرهنگ نیوز، روز گذشته نخستین نسخه از کتاب «اصول ریاضی فلسفه طبیعی» نیوتون در حراجی معروف کریستی به قیمت ۳ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۰۰ دلار به فروش رسید تا رکورد تازه در این زمینه ثبت شود.
این یک رکورد تازه جهانی بود که یک دستنوشته علمی با این رقم به یک کلکسیونر فروخته شد تا اصول تعریف شده توسط نیوتون پس از گذشت سال‌ها به عنوان یکی از گران‌ترین کالاها فروخته شوند.
زمانی که نیوتون این کتاب را نوشت بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نسخه از آن به زبان لاتین ثبت شد که البته در طول تاریخ بسیاری از آنها از بین رفت و این یکی از سالم‌ترین نسخه‌های ویرایش اول کتاب مذکور محسوب می‌شود.
هم‌اکنون تنها یک نسخه دیگر از کتاب اصول ریاضی نیوتون وجود دارد که ۴۷ سال قبل در مراکش به فروش رسید و سپس در دسامبر ۲۰۱۳ حراجی کریستی نیویورک آن را به قیمت ۲ میلیون و ۵۱۷ هزار دلار به یک کلکسیونر فروخت.
این اتفاق در سال ۲۰۱۳ میلادی باعث شد رکورد گرانبها ترین کالای فروخته شده در تاریخ حراجی‌های معروف جهان به نام کتاب نیوتون ثبت شود که البته هم‌اکنون رکورد مذکور شکسته شده است.
در ابتدا پیش‌بینی می‌شد این دست‌نوشته‌ها با قیمت پایه یک تا ۱٫۵ میلیون دلار فروخته شوند و در پایان قیمت نهایی دو برابر بیشتر از پیش‌بینی اولیه بود.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.