تاریخ انتشار : شنبه 29 خرداد 1395 - 13:48
کد خبر : 38825

محیط زیست جهان

تداوم روند انتشار گازهای گلخانه‌ای و تابستان‌های داغ پیش رو

تداوم روند انتشار گازهای گلخانه‌ای و تابستان‌های داغ پیش رو

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که در صورت تداوم روند انتشار گازهای گلخانه‌ای و تغییر وضعیت آب و هوا در مسیر فعلی، تابستان‌ها در بیش‌تر قسمت‌های جهان در ۵۰ سال آینده به طور بی‌سابقه گرم می‌شود.

به گزارش پیک هشترود به نقل از ایرنا، اما این احتمال در صورت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، به ۴۱ درصد کاهش می‌یابد.

“فلاویو لهنر” نویسنده ارشد این مطالعه گفت: گرمای شدید تابستان‌ها همواره برای جامعه چالش هستند، زیرا خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند، می‌توانند به محصولات صدمه بزنند و باعث افزایش خشکسالی شوند.

محققان برای بررسی وضعیت تابستان در سال‌های آتی، از دو مجموعه موجود شبیه‌سازی‌های الگو استفاده کردند و دریافتند که اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای به صورت کاهش نیافته ادامه یابد، در فاصله زمانی میان سال‌های ۲۰۶۱ و ۲۰۸۰، احتمال این که تابستان‌ها در بخش‌های بزرگی از شمال و جنوب آمریکا، مرکز اروپا، آسیا و آفریقا داغ‌تر از هر تابستانی باشد که تاکنون ثبت شده است، بیش از ۹۰ درصد خواهد بود.

همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، در برخی مناطق، احتمال گرم شدن بی‌سابقه تابستان‌ها کم‌تر از ۵۰ درصد باقی می‌ماند اما در آن مناطق از جمله آلاسکا، مرکز آمریکا، کشورهای اسکاندیناوی، سیبری و قاره استرالیا، دمای هوای تابستان معمولا بسیار متغیر است و تشخیص اثرات تغییر آب و هوا را دشوارتر می‌سازد.

با این همه، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، احتمال گرم شدن بی‌سابقه هوا را در تابستان‌های دهه‌های آینده پایین می‌آورد، از جمله این احتمال در بخش‌هایی از برزیل، اروپای مرکزی و شرق چین بیش از ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

اما در برخی مناطق از جمله ساحل شرق آمریکا و بخش‌های بزرگی از مناطق استوایی، احتمال گرمای بی‌سابقه حتی در صورت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بالای ۹۰ درصد خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.