برنج رو اگر میخوان به مدت طولانی نگهداری بکنن، باید به اون نمک اضافه کنن یا در جای خنک و خشک قرار بدن و چه بهتر که جایی باشه که از دسترس موجودات موذی به دور باشه؛ چون علاوه بر موش، سوسریها و انواعی از سوسکها در برنج مرطوب و گرم تخمگذاری میکنن.
به گزارش پیک هشترود به نقل از الودکتر ،دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس: به ما پاسخ داده است:
اگر برنج خشک باشد، با برداشتن فضولات، شستشوی صحیح و پخت کامل برنج، مصرف آن از نظر بهداشتی اشکالی ندارد ولی اگر احساس میکنید برنج نم دارد، بهتر است آن را مصرف نکنید.
درباره فضله موش و وجود آن در برنج بیشتر بدانید:
اگر فضله موش در برنج خشک باشه و ما متوجه بشیم، هم از نظر بهداشتی و هم از لحاظ شرعی اگر فضله رو از برنج جدا کنیم و بعد بپزیم، هیچ مشکلی پیش نمیاد؛ ولی اگر بعد از طبخ برنج متوجه فضله شدیم، همه برنج پخته شده نجسه و نباید مصرف بشه؛ باکتریهایی از نوع باسیلوس ( میلهای) در فضله موش وجود داره که به دلیل دارا بودن دیواره سلولی سخت و پوشش چسبناک و ضخیمی به نام کپسول در برابر حرارت بسیار مقاومن و در شرایط مرطوب تولید مثلی تصاعدی پیدا میکنن. عامل طاعون هم نوع خاصی از باکتریهای باسیلوسه که به دلیل نداشتن دیواره سخت اسپور نسبت به حرارت و گرما حساسه و سریعاً میمیره؛ بنابراین با خوردن برنج پخته شده آلوده به فضله کسی طاعون نمیگیره.
راه شناسایی فضله موش:
این شکل فضله موش خانگیه، کاملاً مشخصه که شکلی بیضوی و کوچک داره
اگر در برنج، به وجود فضله مشکوک شدیم، با له کردن اون با قاشق، اگر له شد، نشون دهنده اینه که فضلست و نباید اون برنج مصرف بشه.