تصویر کودکان، نوجوانان و جوانانی که باید۳، ۴ ماه متوالی در خانه اصطلاحاً تلپ شده و کار مفیدی نداشته باشند، داستان همیشگی و معمول بسیاری از خانوادها در تابستان است.
به گزارش خبرنگار پیک هشترود، پس از طی شدن دوران پر التهاب ماه خرداد و گذراندن امتحانات نوبت به تابستان می رسد. یک دوره طولانی فراغت از درس، مشق، کتاب و مدرسه برای جماعت دانشآموز و دانشجو و البته شاید هم فرصتی طلایی برای معلمان و اساتید تا در این مدت کمی به آرامش دست یابند.
لزوم توجه به نیازهای قشر جوان
اینکه آمارها نشان میدهد که چیزی بیشتر از ۵۰ درصد جمعیت کشور ما را افرادی با محدوده سنی نوجوان وجوان تشکیل داده مضاف بر اینکه همین قشر نیز در مقایسه با همنوعان خود در اکثر کشورهای جهان، از طولانیترین زمان تعطیلات در سال برخوردارند؛ پس بنابراین پاسخ دادن به نیازهای متنوع این قشر در خصوص پر کردن اوقات فراغت از جنبههای اخلاقی تربیتی و… بسیار حایز اهمیت است.
اکثر دانش آموزان و بالاخص کسانی که سال تحصیلی را با موفقیت کامل و بدون تجدیدی به پایان می رسانند، با تعطیل شدن مدارس وشروع فصل تابستان از اوقات فراغت زیادی برخوردار می شوند.
روزمرگی و بطالت در اوقات فراغت دانش آموزان
تصویر کودکان، نوجوانان و جوانانی که باید۳، ۴ ماه متوالی در خانه اصطلاحاً تلپ شده و کار مفیدی نداشته باشند جز بیدار ماندن تا پاسی از شب و متعاقباً خوابیدن تا لنگ ظهر؛ کانال عوض کردنهای متوالی تلویزیون سرو کله زدن با خواهران و برادران، غرق شدن در گوشیهای تلفن و تبلتها، بازی و فوتبال در کوچه و خیابان، گز کردنهای خیابانی بیحاصل با جمع دوستانی مثل خود با چاشنی بطالت و ولگردی و صد البته جیبهایی تقریباً همیشه خالی که اصطلاحاًً قوز بالای قوز محسوب میشود. داستان همیشگی و معمول بسیاری از خانوادها در تابستان است.
گو اینکه در این میان نیز ممکن است معدود نوجوانان و جوانانی هم یافت شوند که به واسطه توان مالی والدین میتوانند ضمن ثبتنام و شرکت در برخی کلاسهای آموزشی تقویتی، هنری و… به انضمام تجربه مسافرتی به یاد ماندنی در ایام تابستان تا حدودی به صورت قابل قبول این دوره را پشت سر بگذرانند.
بی برنامگی بیش از دو سوم دانش آموزان هشترودی برای تعطیلات تابستان
در شهر هشترود نیز با بیش از ۸ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف بر اساس آمارهای سال ۹۳ فقط یک سوم این قشر در کلاسهای تابستانی ثبت نام کرده بودند و بقیه دانش آموزان اوقات فراغتشان را خودشان مدیریت کرده اند.
به گزارش پیک هشترود به نقل از ایسنا، شروین اسبقیان مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در جلسه ستاد ساماندهی استان نیز در این باره گفت: بر اساس یک نظرسنجی که در سال گذشته توسط وزارت ورزش و جوانان انجام شده است، ۳۱ درصد جوانان اوقات فراغت خود را به بطالت، ۲۷ درصد در فضای مجازی، ۲ درصد در مطالعه و ۱۲ درصد در تماشای تلویزیون گذراندهاند.
وی افزود: نتایج این نظرسنجی، زنگ هشداری برای مسئولان است تا تلاش خود را در این زمینه و اتخاذ سیاست های مناسب به کار گیرند.
روزهای پر تکرار نوجوانان و جوانان را با جلسات صوری پر نکنیم.
بیایید این حقیقت را بپذیریم که حتی صرف ثبتنام در یکی ۲کلاس و گذران چند ساعت از زمان بیکاری نیز راهحل نهایی قطعی این مشکل محسوب نمیشود زیرا هنوز بیش از ۱۰ ساعت دیگر از طول روزهای بلند تابستان باقی مانده که یقیناً نیز برای آن هدف و برنامه خاصی تدارک نشده است.
پس بیاییم با نگاهی واقعبینانه و به دور از هرگونه آمار و ارقام، و یا وعده وعید سر خرمن، همایش و جلسات صوری و بینتیجه کمی و فقط کمی به فکر روزهای پر تکراری باشیم که وقتی صبح نوجوانان و جوانان چشم بازمیکنند نمیدانند امروز دیگر چه باید بکنند ؟ کجا بروند ؟ و…
گزارش از مهدی اسماعیل نژاد
پایان پیام/م.ا
توجه به اوقات فراغت دانش آموزان درحقیقت درب کمپ هارا می بندید
به نظر من خود خانواده ها باید برنامه ریزی کنند اکثر خانواده هابرا فرزندانشان برنامه ندارند
تفریح من جوان و امثال من فقط قلیون خونه و کلوپ…. یا متر کردن خیابون با موتور آخه آدم تو این شهر چه تفریحی داره…. چی داریم تو شهرمان نه پارک درست حسابی داریم البته پارکچه داریم پارک مرحوم کیان که شده پاتوق اراذل اوباش…. هشترود ۱۰ سال هم که بگذره هیچیش عوض نمیشه……
آقای اسماعیل نژاد با اینکه رو در رو نمی شناسمتان ولی مشخصه در کار خبرنگاری خبره هستید خواهشا ً در آخر شهریور قول دهید تمامی فاکتور و هزینه های مرتبط با اوقات فراعت دانش آموزان را فقط از آموزش و پرورش پیگیر شوید. آن موقع هست که بهتر قضاوت خواهید کرد.
البته سوء تفاهم نباشد نه اینکه قصد بدی دارند نه بلکه نظارت خوبی ندارند. در صورت تایید ، یعنی قول پیگیری. اگر قول ندهید نیاز به تایید هم نیست.